diumenge, 24 de novembre del 2013

La recordes?

Aquesta pàgina del blog sols es per a uns quants. Concretament per als alumnes de la classe dels petits de l'escola de La Bisbal durant el curs de l'any 1976-77.
Recordeu qui era la vostra senyoreta durant aquell curs?
Per al més desmemoriats  diré que era la Maria del Carme Figueras Iserta de Montbrió del Camp.
 D'això ja fa trenta-set anys però per Tots Sants va  venir a La Bisbal a veure la Cova de Santa Llúcia i el cementiri on hi han els que van morir a la Cova-hospital.

També va anar fins la porta de la seva antiga escola. Aprofitant que teníem les claus li  vam poder ensenyar la classe per dins i encara recordava on hi havia l'estufa i que tots els alumnes portaven cada dia un buscall de casa per a escalfar la sala.



Fent memòria ens va contar que durant els primers dies d'aquell curs van venir un parell d’interines a la classe dels petits que no es van voler quedar. Al tercer intent va venir ella, una jove mestra de Montbrió del Camp. Va ser la segona escola on va treballar i actualment encara es recorda de molts alumnes com el Sergi, el Joan Pere i els tres fills del Cali, entre altres. També ens va dir que les primeres dues setmanes que va treballar a la nostra escola no tenia cotxe propi i venia des de Montbrió amb la furgoneta de Correus fins a la Venta on canviava de vehicle fins a Cabacés i d’allí a La Bisbal. Tot aquest enrenou li feia perdre els matins del dilluns per la carretera. A la tercera setmana es va comprar un cotxe i el problema es va solucionar. Va viure durant tot el curs al pis de damunt de l’escola i en el dia d’avui, després de trenta-set anys encara guarda molt bon record tant dels alumnes com del bon tracte de la gent del poble.
El dia que ens va visitar li va fer molta gràcia entrar dins de l’antiga escola i recordar els seus inicis com a mestra.
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada