divendres, 23 de novembre del 2012

Tercer aniversari

Sí, sembla ahir que el vaig començar i ja fa tres anys que publico aquest blog.
Encara que ha vegades em faci mandra escriure-hi els ànims de la gent que no pot ser al poble tant com voldria i que està contenta de tenir notícies fresques de  La Bisbal, fa que no pugui ni ho vulgui deixar.
Jo també vaig ser uns anys fora i m'agradava saber que es coïa a casa.
A més a més he comprovat que tot hi ser una comunitat tan petita sempre hi ha coses per contar.
Així que anirem fent com fins ara i que per molts anys el pugueu seguir!

Ah hi dono les gràcies a tots els que em passen fotos per a que les publiqui, als que m'expliquen històries i als que em corretgeixen si m'equivoco en alguna cosa. 

I per que no quedi l'escrit tan soso hi afegeixo unes fotos antigues.

La primera, una foto de mitjans o finals dels anys vint. La nena de blanc i el noi que hi ha al darrere seu eren de cal Moreno. Ella amb els anys mare de la Magdalena de cal Gil i ell casat a cal Joan de Jaumet, pare del Josep Mª i el Joan. La noia del collaret, era la Rosita,  la mare del Miquel del Bonico, la noia que es veu sencera, la Magdalena de cal Cuero, la del seu darrere la Montserrat, germana de la Rosita i casada a cal Josep Mª de Ramonet. El nen de davant amb la jaqueta l'hereu de cal Cuero i donant la ma a la Madalena de cal Quico Cuero, cosina seva i mare del Miquel Prats de Sabadell. L'única encara en vida de tot el grup i ja de noranta anys.


Aquesta és  de l'abril de l'any 1966. Són el Jaume Masip de cal Cèlio i la Rosa Maria Roca de cal Modesto vestits de catalans.
També és de l'any 1966. És una foto de les noies de La Bisbal nascudes  l'any 1949.              


Són d'equerra a dreta la Loreto Rebull, la Rosina Carrasco, la Sunta Sas i l'Amèlia Masip.
A sota dos fotos més de les mateixes noies feta el mateix dia amb el primer tractor que hi va haver al poble, el de cal Sas.

En aquesta eren més joves encara.Potser és de l'any 63. Està feta dins del pati del Xalet.
L'arbre, un baladre, encara és al mateix lloc.
No ha plogut gens des d'aquell dia....
(per cert que mirant la foto sembla que vegi a la Marisol i a la Núria).

I una de més "nova", de l'abril de 1979.

Alguns dels joves del moment eren: Jesus Masip de ca la Sunsion, Miquel Perelló de ca l'Avenc, Lluis Franquet de ca la Paula, Jaume Masip de cal Cèlio, Josep Masip de cal Farré, Jordi Sans de cal Marc, Marcel Franquet de cal Marcel de la Drecera, Marcel Franquet de ca la Paula, Narcís Masip de cal Nilo. I sota el pont, Joan Sans de cal Gil, Lluís Masip de ca la Sunsion i Jaume Aleu de cal Portal.

La de sota està tirada el dia vuit de juliol de l'any 1982 durant un curset de fotografia que ens va fer l'Enric de cal Cafenou.

Començant per baix a l'esquerra intentaré dir qui són tots.
Jordi Sans de cal Marc, Mª Pilar Masip de cal Tita, Joan Maria de Vilanova de cal Joan del Bessó.
Irene Perelló de cal Pep Pere, Miquel Enric Masip de ca la Trudes, Jordi Buxaus de ca l'Adrià, Josep Masip de cal Farré, Mª Jesus Rodríguez de cal Ramonet, Josep LLuis Martin de cal Redó.
Paco Rodríguez de cal Ramonet, Robert Gil de cal Coix, Isabel Ardévol de ca la Nuri, Cristina Sans de cal Gil, Berta Domingo de cal Manuelet i Xavier Buxaus de ca l'Adrià.

Gràcies a tots i totes els que me les heu fer arribar.

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada