diumenge, 9 de desembre del 2012

Festa de l'oli nou

Ja tornem a tenir oli nou als trulls de la Cooperativa de La Bisbal de Falset. Verd i bo com cada any.


Quan un està content de la feina ben feta, la vol compartir amb els altres.


Per això els socis volien que tothom provés l'oli d'enguany.


I la gent de fora, com sempre ha respòs a la crida i han vingut per primera vegada o com cada any a tastar l'oli. Hi havia gent de molts llocs de Catalunya i fins i tot de Suïssa.
Aquests ens han dit que allà un litre d'oli d'oliva els costa catorze euros¡¡


Agraïts per la visita tothom a pogut esmorzar, al llarg de tot el matí, convidat per la Junta de la Cooperativa Agrícola.
 Els han ofert un bon tall de llonganissa, un de botifarra, dos llesques de pa, oli i vi.
I si es quedava amb gana es podia repetir.


Qui ha volgut ha pogut visitar les instal·lacions del molí i seguir tot el procés que segueixen les olives des de que entren al molí fins que s'envasa l'oli. Sempre guiats pels moliners o per algun soci productor.


A l'acabar la visita es podia comprar l'oli que havien vist rajar feia uns moments en els diferents envasos que els oferien.


Com a obsequi s'emportaven un calendari que aquest any porta diferents dibuixos de la recollida i molturació de les olives a l'antiga.

Aquest any ens han acompanyat dues parades artesanes de formatge, mel i derivats de La Torre de l'Espanyol i Gratallops.
 La de mel era de la botiga del bisbalenc Salvador Sorroche Vidal. Portava a més de la mel de diferents gustos, cervesa, vinagre i xocolata de mel i de altres sabors. Tot molt bo.

La parada de formatge era de la reconeguda marca Serra del Tormo, amb diferents varietats làcties.


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada