divendres, 22 de febrer del 2013

Santoral de febrer

El dia onze d'aquest mes és el dia de la Mare de Déu de Lourdes.
Des de molts anys enrere, els bisbalencs han anat a aquest Santuari de França.
I aquí us en poso una mostra.
La primera és una foto de l'any 1929.

La majoria dels que hi surten eren de La Bisbal.
Començant per dalt a l'esquerra:
Un home de Mora, Benjamí Masip Franch (pare del Sisco de cal Farré), Ramon de ca l'Ardévol (que ens demostra que en aquella època encara n'hi havia que portaven barretina per mudar), Josep de cal Ramon del Portal.
A sota, Maria Ardévol Cubells (de ca l'Ardévol), la jaia del Llodrigo), Matilde, Elvira Ardévol Cubells (de ca l'Ardévol i dona del Benjamin), Josep Mª Masip (de cal Perxe. Nascut l'any 1915, pare de la Maria, la Rosa i la Pilar).
A la fila de baix de tot la senyora Dorotea (mare del capellà de la foto), mossèn Ramon Barrufet (va morir assassinat a La Torre de l'Espanyol durant la Guerra Civil), Rosa Masip Sans ( casada a cal Perxe i mare del noi de la foto).

La foto de sota és de l'any 1958. Vora trenta anys després.

Començant per baix a l'esquerra hi surten:
La Julia de cal Trudes, noia de Margalef, el mossèn Manuel Querol, el Salvador de cal Garbós, el Ramon de cal Sord i la Concepció, la Puríssima de cal Perxe i el Josep Mª el seu home, de Margalef, el Josep Mª de ca la Florinda, la Maria (mare del Miquel de cal Trudes, la Maria (dona del Lluís del Farré), dos de Margalef,  el Marcel de la Drecera, tres de Margalef, el Mingo de cal Bessó, el Lluís del Farré, el pare del Mingo el Bessó, dos homes de Margalef .

Aquesta es del dia 25 de juliol de  l'any 1969.

Hi conec a la Roser i el Sisco de cal Farré, a la Sunta de cal Joan del Quico, a la Conxita de cal Redó, a l'Artemi i la Juanita de cal Gendret i segur que altres que no se veure.


Les següents fotos són de cinquanta anys més tard que la primera i vint que la segona, de l'agost de l'any 1979. Alguns van repetir el viatge de feia uns anys.


Van organitzar un autocar entre gent de La Bisbal i de La Palma d'Ebre.


Entre els del nostre poble hi havia el Ramon i la Concepció de cal Sord, la Rosa de ca l'Eulàlia, la Teresa i el Joaquim de cal Marino, la Cinta de cal Pep Pere, la Leonor de cal Pep Manuel, la Rosalia de cal Quico el Cuero, la Rosalia de cal Damià Tita, l'Engràcia i el Mingo de cal Bessó, la Rosita i el Miquel de cal Bonico, el Pere i la Clotilde de cal Peret, la Ramona i el Josep de cal Peremateu, l'Elvira i el Josep Mª de cal Coix, la Teresa i el Marcel de la Drecera, la Ramona i el Josep de cal Cabré, el jaio de ca l'Ambròs, la Laura de cal Mestre de Cases, l'Agnès de cal Cafenou, l'Alegre, el Josep de cal Martí i potser algun altre.

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada