divendres, 5 d’abril del 2013

Les obres al cementiri municipal

Per Setmana Santa l'Ajuntament de La Bisbal va obrir les portes del cementiri per a ensenyar-lo després de les obres de millora.
Erem pocs a veure'l perquè feia una tarda plujosa, per això publico aquestes fotos per a que veieu com ha quedat.
La porta no és nova, l'he retratat de la part de dins.És la que es va treure de la capella de l'església en el moment en que es va edificar el cementiri a la partida del Forn Teuler ("lo fortaulé").


Aquesta és una vista general. Està tot pintat de blanc i amb el nínxols ("injols") numerats de nou.


També han fet unes escales i hi han posat unes baranes per a baixar del pis de dalt al de sota.


 També han encimentat els dos carrers.


 I hi han posat les tres esteles funeràries que encara es conserven de les que coronaven la capterrera i l'entrada del Cementiri Vell i que ja procedien del primer fossar que hi va haver als principis de la vila.


El Francesc Masip de cal Ragatxo que des de fa anys ha tingut curiositat per les coses de la nostra vila, ja fa uns anys que les va dibuixar en la seva ubicació original. Aquí en poso els dibuixos perquè en sapiguem tots una mica més de la nostra història.


Al dibuix de dalt es veu el plànol del fossar amb la situació de les esteles i la part superior de la porta d'entrada.
Als dos de sota el detall dels dibuixos que portava cada una amb un número per a saber-ne la situació al cementiri vell.



També aprofitant que he parlat del Cementiri vull dir que des d'avui hi descansa un altre bisbalenc, el Miquel Sas Masip de cal Bonico. Ens ha deixat un bon veí  i amb ell molta història del poble que conservava en la seva prodigiosa memòria. Sort en tenim de que va tenir molt interès en deixar-ne alguna part d'escrita.
Descansi en pau.


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada