dilluns, 24 de març del 2014

De l'aigua i altres begudes

He trobat aquesta notícies a Internet i després també han fet el pregó a La Bisbal  sobre la primera.

Mejora del riego en las comunidades de regantes del Montsant

El día 27 de marzo tendrá lugar en la Bisbal de Falset (Tarragona) la jornada técnica 'Mejora del riego en las comunidades de regantes del Montsant', un espacio dedicado a difundir las herramientas mediante las cuales se podrán reducir los gastos energéticos de esta actividad. Se dará a conocer el funcionamiento de las auditorías energéticas y los parámetros de consumo de las redes de riego con la finalidad de optimizar el ahorro de agua y la factura energética asociada.
La actividad está organizada por el Departamento de Agricultura de la Generalitat de Catalunya con la colaboración del Irta, y se realizará en la sala polivalente del Ateneu Bisbalenc.
La inscripción es gratuita, pero se debe efectuar previamente a través de los servicios territoriales del DAAM en Tarragona, contactando con José Gil o Maribel Bolós (Tel. 977 250 450, a/e: jgilsantos@gencat.cat).

I ara una altra notícia en aquest cas sobre el "Plim"
Aquesta beguda mítica ja no sortirà més al mercat amb el seu nom per un problema legal entre l'actual propietari de la marca, el reusenc Matias Olesti, gerent i un dels últims responsables de la companyia "Societat Anònima Gili" al anys setanta, i el fabricant.
A partir d'ara, el seu actual distribuidor, el fabricant de refrescos de Terrassa Sanmy, ha eliminat el nom original per a deixar-hi només el nom de "Fantasia de Fruites", l'afegitó que va ajudar a fer famosa la beguda reusenca.
"Plim" era la marca comercial d'una beguda refrescant amb gas i gust a barreja de suc de fruites, exclusiva de Reus. Es va inventar allí a l'any 1928 ja que la hi fabricava la casa Gili.
El nom de la beguda prové segons les males llengües, de la resposta d'un dels comercials de l'empresa quan aquesta es va començar a fabricar. 
Segons es conte, quan li van preguntar quin nom se li podia donar a la beguda, aquest va contestar: "A mi plim...!", expressió col·loquial utilitzada per a indicar que a algo no se li dóna cap importància.
Els ingredients del Plim són aigua, àcid carbònic, glucosa, essència de fruites, caramel i cítrics.
 El Plim té un cert regust de xarop casolà, això que fa uns anys es va modificar el gust per a fer-lo menys dolç.
Al novembre de l'any 2000 la distribuidora de begudes del grup Serhs es va quedar amb el fons del comerç de Gili.
Des de l'any 2002 les antigues ampolles de vidre de 20cc. van ser substituïdes per les de plàstic i des de fa cinc anys es ven en envasos de mig litre.
De moment el "Plim" ha deixat d'arribar a La Bisbal.
Aquests dies ens estem bevent els últims que hi havia de reserva a l'Ateneu.
Confiem en que aviat en tornin a arribar.

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada