divendres, 26 de gener del 2018

Campanya de rècords al molí d'oli

La setmana passada es van entrar les últimes olives de la campanya 2017/2018.
Serà per recordar, ja que s'han batut uns quants rècords.
Ja es va començar amb bon peu al guanyar un premi al millor oli d'oliva verge fruitat, verd i dolç.
A l'inici de la collita ja es va veure que sortia molt oli. Es feien uns rendiments molt alts (quilos d'oli que surt per cada cent quilos d'olives).
Tot i estar les olives arrupides per la sequera i algunes nits amb temperatures sota zero, a mitja campanya ja es va arribar amb facilitat al milió i mig de quilos d'olives recollits.
Aleshores ja es parlava de si es podria arribar a superar els quilos de fa deu anys, la collita 2008/09, en que es van collir més d'un milió vuit-cents mil quilos.
I no tant sols es va superar l'anterior rècord, sinó que el dia nou de gener es va arribar als dos milions de quilos.
Una fita històrica per a la nostra cooperativa agrícola en els seus 66 anys d'existència.
L'Oscar Vidal de cal Bep va ser qui hi va arribar.
Des d'aquell dia fins que es va tancar el molí, es van entrar la resta de quilos fins  als dos milions vuitanta-set mil vuit-cents setanta-vuit quilos d'olives amb que es va acabar la collita.
 Amb una mitja de rendiment de 22'52 quilos d'oli per cada cent quilos d'olives. El que ha donat quatre-cents setanta mil cent disset quilos d'oli de màxima qualitat.
Aquestes xifres no s'han donat per casualitat. Es deuen a la forma en que treballen els pagesos de la cooperativa de la Bisbal. Experts en adobar, esporgar i mantenir la terra en condicions. També pel reg de suport i la pluja que enguany, tot i ser minsa, va saber caure en els dies més adients.

Ara a esperar bons preus, que sembla que així seran.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada