dijous, 2 de maig del 2013

El mestre Joaquim Abril

M'han fet arribar aquests fulls d'un diari on es parla d'un llibre que ha escrit un antic alumne del mestre Joaquim Abril de quan aquest va exercir de professor a Sant Fost de Campsentelles.
Aquestes son algunes de les imatges que hi surten.

També hi ha una foto de quan es va fer la trobada d'antics alumnes del mestre Abril a La Bisbal.
 Aleshores es va parlar de posar el seu nom a la placeta dels Freginals.

 Per als que no ho sapigueu el mestre senyor Joaquim Abril i Casellas va exercir com a professor de l'escola dels nois de l'any 1933 al 1943 i tots els seus antics alumnes sempre n'han parlar molt i molt bé.


A Sant Fost  porten el seu nom l'escola i un carrer.


I parlant de carrers, potser s'hauria de revisar el nomenclàtor dels carrers de La Bisbal.
Al carrer de les Escoles, ja no hi ha les escoles, com a molt les Escoles Velles que aquest setembre per cert faran cent anys de la seva obertura.

El carrer de La Palma es bifurca i té un tros que passa per davant de les escoles noves, al carrer La Palma,31 tot i que són al nivell de sota d'aquesta via. O com al carrer Enric Ventosa, que va perdre el seu ofici d'enginyer pel camí. O el cas del carrer del Metge Curcó, que es deia Joan i no hi consta enlloc.

Però potser no cal filar tan prim perquè quan les coses es fan, encara que no ens ho sembli, sempre hi ha el treball d'algú al darrere perdent-hi el seu temps.


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada