diumenge, 8 de desembre del 2013

Dotzena Festa de l'Oli Montsacer

Avui diumenge dia vuit de desembre durant tot el matí, davant de la Cooperativa Agrícola de La Bisbal de Falset s'hi ha celebrat la festa anual de l'Oli Nou.
Aquestes són algunes de les imatges del dia.
El calendari per al 2014. Obsequi de la Cooperativa per a tothom qui compra oli.
 En la foto d'aquest any s'hi veuen les feixes amb oliveres i les espones de pedra seca que les aguanten. Aquí es pot comprovar com es de manual la feina dels pagesos del nostre poble degut a l'orografia del terreny.
Aquí es veuen a alguns membres, tots pagesos joves, de la junta i als treballadors repartint l'esmorzar. Tots porten la dessuadora que han estrenat avui amb el nou disseny de la marca Monstsacer.
L'esmorzar ha consistit en pa, vi, botifarra negra i llonganissa que et podies coure en les brases preparades.
Tot amanit amb l'Oli d'Oliva Verge Extra Montsacer. Fixeus quin color més maco que té dins de la botella. També ha vingut un productor de calçot del Baix Camp que l'han donat a tastar a tothom qui encara tingues una mica de gana.
De postres rosquilles cuites en el mateix oli i fetes per algunes dones del poble molt voluntarioses i bones cuineres.
Durant tot el matí ha anat passant gent a menjar i a carregar d'oli per a tot l'any. Aqui en teniu una imatge general.
Alguns venien per primera vegada i altres ja en son habituals com aquest grup de Vilanova que cada any porten gent nova i ben internacional. Aquest any eren de Suïssa, Alemanya, Finlàndia i de Castella i Lleó. Tots molt amables. Dóna gust tenir clients tan fidels com ells.
També hem tingut l'honor de que visites la Cooperativa per primera vegada el senyor Alfred Ventosa. En aquesta foto al mig dels dos últims alcaldes de La Bisbal.
Suposo que a molts us sonarà el cognom. Doncs sí, el seu pare dóna nom a un carrer del nostre poble. El carrer de l'Enginyer Enric Ventosa. Dedicat a qui va portar les obres d'enginyeria per a fer arribar l'aigua corrent a totes les cases de la nostra vila a l'any 1959. El poble li va quedar molt agraït per l'interès que hi va posar i per això li van dedicar un carrer.
El fill, que és advocat, també té bona relació amb el nostre Ajuntament.

Si voleu veure l'apartat que vam dedicar a l'arribada de l'aigua corrent a La Bisbal podeu anar a l'any 2012, i després al més d'octubre. Allí trobareu l'article titulat "Aigua" on en parlo.

.
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada