dilluns, 27 de novembre del 2017

Ja hem fet la XVI festa de l'oli nou de la Bisbal

Enguany la cooperativa va convidar als assistents a pa amb oli nou i sardines portades expressament des de Tarragona.
I que tan bé van coure i servir els mateixos que les van dur.
Les sardines eren fresques i molt bones. Cuites a la brasa
 i amanides amb all, julivert i oli d'oliva extra verge d'arbequina.
Es van servir vora tres-centes racions. I de postres es va donar un tros de coca farcida del forn de l'Albert de la Granadella.
 Va ser un matí gèlid però el sol que va lluir des de primera hora ho va temperar.
El president de la cooperativa, el Miquel E. de ca la Trudes va saludar als assistents i va convidar a tothom qui ho vulgues a participar en un taller fet pel senyor Marcel de Bellaguarda, membre del Panell de tast d'olis de Catalunya i on s'havia d'endevinar quin era l'oli que es feia al molí de la Bisbal olorant sis mostres. Els que ho van encertar van entrar en el sorteig d'un lot d'oli.  
També hi havia parades d'artesania i dolços.

L'associació de dones va organitzar un taller de fer sabó amb oli d'oliva amb l'ajuda de la Montserrat Masdeu.
Els que hi van participar es van emportar el sabó que havien preparat ells mateixos i una mostra de com els quedaria quan s'acabés el procés d'eixugat.
La M. Alba va fer un taller de conserva d'olives arbequines.
Els participants van marxar amb un pot d'olives preparades per ells, cap a casa.
Aquesta n'és la recepta:
Olives arbequines
Sal
Aigua 
Herbes aromàtiques (sajolida)
S'omple un pot amb les olives i un farcell d'herbes i es tira a dins tota el líquid que hi càpigui. Aquesta líquid es una barreja de 9 parts d'aigua per 1 part de sal dissolta. Es tapa el pot i es deixa reposar durant cinc o sis mesos.
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada