dimarts, 17 de setembre del 2013

Les cucanyes de Festa Major de fa quaranta anys.

Aquestes fotos són de potser les primeres cucanyes que es van fer a La Bisbal el dia del Gos de la Festa Major.
Érem a l'any 1973 i les va organitzar el mestre d'aleshores, el Calimerio Martin amb ajuda de altres vilatans, com el Joan del Serin que es pot veure al seu costat en la foto.
Casualment era el dia onze de setembre i d'esquerra a dreta intentant mossegar una poma penjada d'un fil hi sortim:
el Gerard de cal Miquel Serin, l'Anna Mari de cal Minguet, una xiqueta que va estiuejar al poble aquell any i que ara no recordo en quina casa ni com es deia, la Irene de cal Pep Pere, el Miquel de cal Bonifaci, la Rosa Mª de cal Bonico i la Mª Lourdes de cal Martí.
A l'esquerra de la imatge es veu la Maria de ca la Jaumeta i també conec al Jaume de cal Cèlio
En aquesta veiem al Gerard, més cap al darrere treien el cap el Jesus de cal Sas, l'Anna Mari, la Irene, la Rosa Mª i el Joan de cal Gendret.
Al darrere veiem d'esquerra a dreta al Joan de cal Gil, al Marcel de la Drecera, el Josep de cal Bepo, el Jordi de cal Marc, el Manuel de cal Modesto, el Raül de cal Gendret, el Joan del Marino i el Josep Mª de cal Macià. Als que no anomeno es perquè no se qui són.
La foto de la cursa de sacs és de l'any següent, el 1974.
Hi sortim d'esquerra a dreta la Romi de cal Gil, la Mª Lourdes de cal Martí, la Irene de cal Pep Pere, la Rosa Mª de cal Bonico, la Montserrat de ca la Flor, l'Olga de cal Bepo, la Mª Carme de cal Tita i la Gemma de cal Miquel Mateu.
I per últim una foto de les cucanyes de l'any 1978.
Hi sortim, preparats per a participar en els jocs, d'esquerra a dreta l'Anna Mª de la Torre de l'Espanyol, la Irene de cal Pep Pere, el LLuís de cal Damià'l Tita, la Mª Jesus de cal Ramonet, el Miquel Enric de ca la Trudes, mig tapades l'Olga i la Gemma, dos nens d'esquena que no conec i el Sergi de cal Puro de  sis anys de genolls.

Sembla ahir que hi participàvem i ara ja ho fan els nostres fills.
.

1 comentari:

  1. Quans records al veure aquestes cares conegudes de quan eren petits.Mols de ells inclòs tu Irene hem jugats junts.
    Gracies per segui compartint coses del nostre poble.
    Una abraçada.Encarna

    ResponElimina