dilluns, 30 de setembre del 2013

Un celler de vi a La Bisbal. El Celler de cal Minguet

Des de ja fa uns quants anys el Pere Lluís de cal Minguet es fa el seu vi.
Té uns ceps plantats en una finca de casa, el Toll, i espera que d'aquí uns anys estiguin a ple rendiment.
Mentre tant cull el raïm de la varietat Carinyena en una finca de la Vilella Baixa i la Garnatxa a la vinya del bancal de l'Esparaver de cal Pep Pere.
 Aquest any va veremar fa una setmana.
Va collir raïm blanc, per a fer vi blanc jove.
I raïm negre per al vi de criança.
El va posar tot en caixes i cap a casa.
Aquí les tenim ja al celler dels baixos de cal Minguet a punt per a xafar.
 Primer premsa el raïm blanc per a obtenir el most.
En aquesta imatge el Pere Lluís està derrapant el raïm negre per a separar la rapa del gra.
El gra es xafa perquè en surti la polpa i el most.
Per a mirar el grau del most utilitza el refrectòmetre.
Sempre hi ha temps per a fer una foto de la lluna abans de determinar la densitat del most.
Amb tot això aclarit arriba el moment de posar el raïm derrapat en els bidons d'acer inoxidable,
 per a que faci la fermentació.
Aquí veiem els llevats hidratats a punt per incorporar al negre.
I ara a esperar quinze dies mínim perquè faci la fermentació alcohòlica.
El blanc ja serà vi i el negre s'haurà de premsar per a separar la pell del vi.
 Aquesta és una ampolla del vi de la collita del 2012. L'estètica com veieu és excel·lent i el gust millor.
El Pere LLuis Pujol cada any que passa en sap més i els entesos en parlen molt bé.

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada