dimecres, 16 d’octubre del 2013

Dinar popular i xerrada

El proper dissabte dia 19 d'octubre l'Ajuntament de La Bisbal ha organitzat un dinar popular per a tothom qui s'hi vulgui apuntar.
Valdrà 3€ per persona i donaran carn a la brasa, beure, postres i cafè.

La menjada es farà a la pista d'estiu. S'hi pot apuntar tothom i hi ha temps fins demà per a dir-ho a l'Ajuntament en horari d'oficina.

A continuació a les sis de la tarda hi haura a la sala polivalent una xerrada sobre el Projecte Orenetes.



El Parc Natural de Montsant conjuntament amb l’Ajuntament de la Bisbal de Falset, i en col·laboració amb l’Ateneu Bisbalenc, us conviden a participar de la xerrada informativa sobre:



PROJECTE ORENETES

Dissabte, 19 d’octubre,

A  les 6 de la tarda a l’ Ateneu Bisbalenc




El Projecte Orenetes, es duu a terme conjuntament entre l'Institut Català d'Ornitologia i la Fundació World Nature amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i es basa en l’estudi i conservació de l'oreneta cuablanca. El projecte consisteix en fer el cens dels nius d’orenetes del nostres pobles a partir de la participació ciutadana. Hi pot col·laborar qualsevol persona o col·lectiu que, sense necessitat de tenir coneixements previs sobre els ocells, vulgui participar en un projecte de seguiment d'àmbit català. Per tant,  tu també hi pots col·laborar!

L’oreneta cuablanca s’alimenta d’insectes voladors que, mentre crien, capturen molt a prop del niu (a uns 200 o 300 m de mitjana). Així doncs depèn molt de la qualitat del medi on cria, i, específicament, de la qualitat de l’aire en aquestes zones (que, de retruc, delimita la disponibilitat d’aliment). Actualment des del Projecte Orenetes s’està treballant per incorporar la variable de la qualitat de l'aire al nostre estudi. A partir d'ara, a més de fer el cens dels nius d'orenetes, també es recomana estimar cinc senzills indicadors de contaminació atmosfèrica que ajudin a entendre millor aquesta problemàtica i a copsar l’estat de l'entorn on viuen les orenetes (i nosaltres mateixos!).
Per a més informació: http://www.orenetes.cat/

La xerrada és oberta a tothom, així que podeu fer arribar la convocatòria a tothom que creieu que pugui interessar (grups naturalistes, escoles, entitats, associacions, tècnics de l'ajuntament, públic en general...).

La primavera passada els alumnes de la nostra escola, juntament amb els Agents Rurals ja van fer el cens de nius d'oreneta cuablanca deLa Bisbal. Si cliqueu damunt de l'enllaç de color blau, en veureu el resultat.

.
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada