divendres, 25 d’octubre del 2013

Excursió des de La Bisbal a la Font de la Cova de Benet

Aquesta sortida és molt casolana i es pot fer en un parell d'hores sense anar massa de pressa.

És una excursió que no te res d'extraordinari però que està molt bé si vols saber d'on ens ve l'aigua de la font del poble
En l'esquema que he dibuixat es veu com s'hi va. És molt senzill, sols cal travessar el pont del riu i anar pel camí de l'esquerra que va paral·lel al riu. Aquest primer quilòmetre és pla i al trobar el primer revolt pronunciat comença a pujar, però sempre per un camí ample que es pot fer fins i tot en cotxe.
Tot el segon quilòmetre és de pujada i amb un parell de tombs pronunciats.
 Passades aquestes corves, i després de caminar uns dos-cents metres, al primer desviament a l'esquerra ja s'entra a la finca de la Cova de Benet de ca l'Agustí. Ara es va seguint el camí de carro que va baixant i fa cap a un bancal on hi ha un parell de taules de pedra i una font.
Ja som al lloc on es recull  l'aigua que ve del Montsant i que els nostres avantpassats van canalitzar per a fer arribar al poble.
 En aquest lloc estem a la mateixa alçada que la font del poble. De fet la font de La Bisbal no es va poder posar més amunt perquè no hi arribava l'aigua.
 Ara fa uns anys els del Parc Natural del Montsant van fer-hi unes taules i una font i hi van plantar arbres. És un lloc molt acollidor i ara que està tan net està bé d'anar-hi.
Aquest estiu estava molt brut, degut a l'humit que és el racó,hi això fa que hi creixin moltes herbes i abartrés. Però aquesta tardor els treballadors del Parc Natural en col·laboració amb l'Ajuntament de La Bisbal ho han deixat com a nou. És d'agraïr.
A veure si en aquests últims dies de bon temps us animeu a anar-hi.
De tornada, si aneu a peu, us podeu desviar pel caminet que comença en aquell revolt que a la anada hem deixat a la nostra esquerra i que té un pi molt gran.
Enfilem per aquest camí estret i costerut que als vint metres haureu de deixar per anar a l'esquerra i cap a baix.
 Us portarà fins a un petit barranc, que ara baixa eixut, i que haureu de travessar.
Encara que no està massa senyalitzat no té pèrdua. Ara ja caminareu per l'altre costat de barranc i sempre de pla per damunt de la roca que us portarà al costat de riu a l'alçada de la Carrerada.
 En el tros de riu que anomenem del Pontet.
I passareu per aquest rotlle d'horts tan ben cuidats com el del Ferran Masip de cal Pep Teio.
Que per cert ja té els fesols a punt de collir.
Altres ja ho han fet i ja estan secs a punt de desgranar.

.
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada