dijous, 23 de gener del 2014

La inauguració de la piscina a l'any 1980

Doncs sí, les autoritats ens van fer cas i  van ajudar a l'Ajuntament a fer una piscina. Cal dir que els bisbalencs també hi van col·laborar posant-hi molts jornals.
Al cap de dos anys ja estava més o menys acabada i un dissabte del més de juliol de l'any 1980, el mateix Governador Civil va inaugurar la Piscina Municipal.
L'alcalde continuava sent el Valentí, però aleshores ja estava acompanyat d'uns regidors elegits a les urnes per tots els bisbalencs en les primeres eleccions municipals de la Democràcia.
Mentre tallava la cinta el senyor Robert Graupera, podem veure a l'Angel de ca la Nuri, a l'Alvaro de cal Bepo, al Pep Manuel, al Miquel de cal Pep Pere, al Joan Maria de Vilanova, al Jesús de cal Sas, al Ramon del Sord, .....
El mossèn Emilio va beneir les instal·lacions i aquí veiem a les parelles de nuvis Paco i Marta de cal Ragatxo i Lluis i Maria Pilar de cal Sunsion.
Aquí tenim a la Imma Sas de ca la Mª el Pastisser, al Miquel i la Montserrat de ca la Paula, al Ramiro de cal Guerxo, a la Magdalena de cal Quico Cuero, al metge d'aleshores Josep Mª Basart i al fons a l'esquerra un nen molt rosset  el Roger Aleu en braços del seu pare, el Jaume de cal Portal.
El primer any la piscina es va estrenar de color ciment. L'any següent la van pintar i anys més tard es va enrajolar tal com és ara. Al fons veiem el bar. Una barraqueta feta de canyissos on el Toríbio de cal Serin, el padrí del Joan Pere es cuidava de vendre les entrades i de vigilar. Un parell d'anys més tard amb el bar al lloc actual hi va treballar durant uns quants anys, el Miquel de ca l'Ardévol, el pare de l'Eva Maria.
A continuació es va anar a la Societat Recreativa que encara es continuava dient "La Paloma" a prendre un aperitiu. En les imatges hi tenim a l'Alvaro de cal Bepo, al Governador Civil, a l'alcalde Valentí, un periodista i al Miquel de cal Pep Pere. La tele del fons va ser la primera en color de l'Ateneu i de les primeres del poble. Tot un luxe que sols es podien permetre uns pocs. Que escarransida que em sembla ara el gran que la veiem abans .......
Després van anar a veure la màquina Pieralisi que s'havia comprat feia un parell d'anys per al molí de l'oli. Hi veiem al Pep Manuel que la feia anar durant la collita, al gerent Manel de cal Joan del Quico, al Sisco de l'Eres, el President de la Cooperativa en aquell moment i a altres bisbalencs com el Sisco de cal Lluis del Farré, a l'Eugenio de ca l'Esquerré i altres.
Uns dies més tard també vam sortir al diari

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada