dimarts, 21 de gener del 2014

La inauguració dels Freginals a l'any 1978

Ara us ensenyaré unes fotos del dia de la inauguració del Parc infantil i la pista dels Freginals. Es va portar a terme una tarda del més de setembre de l'any 1978.
Son unes fotos curioses de veure perquè hi surt molta gent que ara ja fa anys que ja no hi es i les criatures que hi surten han crescut molt.
El parc era molt nou però fixeu-vos en les façanes del darrere, la sala de l'Ateneu, cal Trucafort, fins i tot a cal Ciego. Que canviades que estan.
Era alcalde el Valentí Gorgori i va venir el Governador Civil de Tarragona, el senyor Robert Graupera i el President de la Diputació, senyor Clua, principals autoritats del moment a la nostra província.
També és de justícia posar aquesta foto on surt el Jaume Aleu Jornet, que hvia estat alcalde de La Bisbal uns anys abans i va ser el que va comprar els terrenys dels Freginals. També hi veiem a la seva dona, la Mª del Carme de cal Portal, el Sisco i la Pilar de la Torre, la Juanita de cal Gendret, el Cali i la Montserrat de cal Redó (que sembla que no passin els anys per a ells), la Teresa de ca la Jaumeta, la Sunta de ca la Cassimira, ....
La qualitat d'algunes de les fotos no era com  les d'ara però molts hi reconeixereu a algun familiar.
Aquí tenim a la Irene de cal Pep Pere, a la Isabel de cal Miquel Serin, a la Isabel de ca la Nuri, la Glòria de cal Bonifaci, ....
En aquestes en primer pla hi veiem al Xavier Buxaus de ca l'Adrià.
Més enrere al Miquel Prunera i a la Maria dels Angels Masip entre molts altres.
Aquí tenim a l'Emílio Gorgori i al Sisco Masip de ca l'Eres, ... Si us hi fixeu bé els coneixereu a tots amb uns quants anys menys.
Aquesta foto està feta quan es va anar cap a l'Ateneu, aleshores encara "Sociedad Recreativa La Paloma" a fer un aperitiu. El President de l'entitat devia ser l'Heribert Masip de cal Puro.
Fixeu-vos en el paper amb el que estava empaperada tota la sala .... i el bonic que el trobàvem!! Ara ens faria mal de cap.
L'anècdota del dia la van protagonitzar les criatures que van aprofitar tan il·lustres visites per a demanar una piscina. En primera línia l'Alba Martí de cal Pep Manuel, la Mª Montserrat Prunera i el Robert Gil de cal Coix ( amb una ferida al genoll) . Els altres ja us coneixereu, la Glòria, la Gemma, el Raul, l'Àlvaro, .....
En aquesta foto les autoritats anaven a veure el molí de la Cooperativa que s'havia d'estrenar aquell mateix hivern. Hi veiem al Manel Masip, aleshores gerent de la mateixa i al seu costat el Lluís Masip de cal Damia'l Tita i els del darrere el Miquel del Bonico, que n'era el President, el Sisco del Sunsion, el Pep de cal Martí, el Sisco de cal Farré, ....
Tots passant per sota de l'Era de cal Morera, on ara i des de ja fa molts anys hi ha edificada la casa del Pep Manuel

I vam sortir al diari
compartint notícia amb els pobles veïns.
Les pancartes devien fer el seu efecte perquè al cap de dos anys ja vam inaugurar una piscina....

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada