dimecres, 2 d’abril del 2014

La Unió de Pagesos a La Bisbal

Avui publicaré diverses imatges de fets dels inicis de la Unió de Pagesos al nostre poble.
La primera foto es d'una manifestació que va impulsar aquest sindicat a Tarragona el dia 11 de maig de 1976. Aleshores la Unió de Pagesos encara era il·legal.
Al mig de la imatge hi trobem al Bienvenido Iborra, a l'Evaristo Prats i al Joan Masip de cal Gustina entre altres cares conegudes.

 La segona foto és de la presentació d'aquest sindicat als veins de La Bisbal.
A dalt de l'escenari, el de més a l'esquerra és el Josep Mª Sans de cal Gil i el del mig amb el jersei groc és el Paco Rodriguez de cal Ramonet.
El Sindicat tenia i té coordinadors i es regia aleshores de forma assembleària. El primer coordinador al nostre poble va ser el Gil, després el Jaume de cal Marc i també més endavant el Ramon de cal Bep. L'Enric de cal Cafenou i feia tasques de contactes amb la premsa i administratives.
Encara que era en un temps de molta incertesa la sala del cinema es va omplir.
 A la fila del davant i podem veure al Robert Sans de cal Gil, al Santi Masip de cal Gendret, al José Miguel Plo de cal Gori, al Joan Masip de cal Gendret, al Paco, la Mª Jesus i la Judit Rodriguez de cal Ramonet i la que la té asseguda a la falda la Mª Carme Ardévol.
A la segona fila hi ha el Miquel i la Carme de ca l'Ardévol, la Mª Neus de cal Gori, la ----, la Rosita de cal Ramonet i la Pilar de cal Bonifaci amb les seves filles Gloria i Mª Montserrat Prunera.
Pel radere aquests veiem moltes cares conegudes que segur que sabreu qui son.

La Unió de Pagesos també va convocar les dues tractorades de l'any 1977 i la del 78.
La de dalt és la tractorada a la carretera del Masroig del dia dos de març de l'any 1977.
A l'agost del mateix any es va fer una manifestació per la Rambla de Tarragona.
Fixeu-vos quina pancarta més gran que van porta els de La Bisbal. Dibuixada com no pel Paco de cal Ragatxo.
 A l'any 1978 es va fer un altra tractorada.
Els de La Bisbal eren al barranc de l'Asmà a la carretera que va de Mora la Nova a Falset. El de més a l'esquerra és el Joan Masip de cal Cèlio.
En uns anys en que tot això era nou es van fer moltes coses gràcies a uns pioners sense cap mena d'experiència i als que ara se'ls hi ha d'agrair tot el temps que hi van dedicar.

.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada